ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ : Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου στη Βουλή των Ελλήνων.

Έλαβα από τους φίλους της ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗΣ, ΑΚΑΠΕΛΩΤΗΣ Κίνησης της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών Ηρακλείου το δημοσιευόμενο έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλου της Βουλής των Ελλήνων από το οποίο αποδεικνύεται ότι κατέθεσαν το παρακάτω εκτιθέμενο ψήφισμα της προς ενημέρωση των Ελλήνων Βουλευτών, δια μέσου της Προέδρου τους κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειλικρινά τους συγχαίρω για την τολμηρή πρωτοβουλία τους που αποδεικνύει πόσο ζωντανό Κίνημα είναι. Η ζωντάνια του Κινήματος αυτού βασίζεται-προφανώς!-στο ότι είναι ακηδεμόνευτο, ακαπέλωτο από τα υπάρχοντα πολιτικά κομματικά Auschwitz. Αυτό το Κίνημα έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση όλης της ελληνικής κοινωνίας για την επιτυχημένη δράση του στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Μια δράση που έχει σώσει-και εξακολουθεί να σώζει-περιουσίες φτωχοποιημένων Ελλήνων αλλά και-το σπουδαιότερο-ανθρώπινες ζωές! Τα μέλη του ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ Κινήματος αυτού δεν είναι ούτε τρακαδόροι, ούτε εξυπνάκηδες, ούτε τραμπούκοι, διαθέτουν δε πολύ συγκροτημένο, πλούσιο, πολιτικό, κάθετο (κι όχι στρογγυλοποιημένο, πολιτικάντικο) Λόγο όπως αποδεικνύεται από τις βιντεοσυνεντεύξεις τους κάθε Τετάρτη μετά το πέρας του Γολγοθά του Ειρηνοδικείου. Είναι ΕΝΕΡΓΟΙ Πολίτες που αποφάσισαν να αντισταθούν στην αδικία του Κράτους-Άρπαγα, του Κράτους-Λακέ των Τραπεζοτοκογλύφων που αφού φτωχοποίησε όλους τους Πολίτες τους λασπολογεί καθημερινά ότι είναι εξυπνάκηδες, κλέφτες κλπ ενώ τα κορόιδα οι δημόσιοι υπάλληλοι και γενικά-οι μισθωτοί-πληρώνουν αγόγγυστα! τους άγριους φόρους για τη σωτηρία των τραπεζοτοκογλύφων.

Θα αναρωτηθεί ο κάθε φραπεδόμαγκας, φραπεδοεπαναστάτης σχετικά με την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία της ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗΣ, ΑΚΑΠΕΛΩΤΗΣ Κίνησης: «έλα μωρέ, τι θα πετύχεις με τα ψηφίσματα αυτά, τα άρθρα στο Διαδίκτυο, τι συνεντεύξεις κλπ. Σιγά μη καταργήσουμε τις αδικίες με τα ψηφίσματα και όλες αυτές τις ενέργειες. Οι κοινωνίες αλλάζουν μόνο με τις εξεγέρσεις». Θα ανταπαντούσα στους φραπεδόμαγκες αυτούς που επαναστατούν από τον καναπέ τους με φοβερό όπλο τους τον φραπέ επικαλούμενος κάποιον Καζαντζάκη και κάποιον Καβάφη. Ο Καζαντζάκης έγραφε [Πολεμιστής είναι και αυτός που γράφει], «Γιατί, θαρρείς, γράφω στους βασιλιάδες; φώναξε; Γιατί, θαρρείς, κάθουμαι εδώ, στο μεσογκρεμισμένο ετούτο πατρικό αρχοντόσπιτο, σαν ένας άνθρωπος που τον έθαψαν ζωντανό, και φωνάζω; Ναι, ναι, μ’ έθαψαν ζωντανό και φωνάζω. Όχι εγώ, η Κρήτη. Η Κρήτη φωνάζει· μα δεν έχει αυτή στόμα· εγώ ‘μαι το στόμα της. Θα πεις, άπιστε Θωμά: “άδικα φωνάζεις, κανένας δεν ακούει!” Κι εγώ σου λέω: ποτέ μια φωνή δεν πάει χαμένη, θ’ ακούσουν. Πριν από το αυτί ήταν η φωνή· με το φώναζε φώναζε γεννήθηκε τ’ αυτί, δάσκαλε μου! Όλοι οι βασιλιάδες ετούτοι κι οι δυνατοί του κόσμου που τους γράφω, μια μέρα θ’ ακούσουν· κι αν δεν ακούσουν αυτοί, τα παιδιά τους και τ’ αγγόνια· κι αν μήτε τα παιδιά τους μήτε τ’ αγγόνια, θ’ ακούσει ο Θεός. Γι’ αυτό υπάρχει, μαθές, ο Θεός-τι θαρρείς; για ν’ ακούει… Μη χαμογελάς δάσκαλε· ναι, ναι, το ξέρω· όλοι με παίρνουν για παλαβό, περπατώ κι ακούω από πίσω μου: “κρίμα στα γράμματα!”. Ασ’ τους να λένε· τι καταλαβαίνουν αυτοί από Θεό κι από Κρήτη κι από χρέος ανθρώπου; Εγώ κάθουμαι στα χαλάσματα ετούτα και φωνάζω, κι ο Θεός μια μέρα θ’ ακούσει, θα σκύψει απ’ τον ουρανό, θα δει την Κρήτη, θα ντραπεί που τόσα χρόνια την αφήκε στη σκλαβιά, θα ζητήσει συγχώρεση από μένα, τον Ιδομενέα, κι ολομεμιάς θα χτυπήσουν λαμπριάτικα οι καμπάνες του Αι Μηνά κι οι χριστιανοί θα τρέχουν σαν παλαβοί στους δρόμους. Κι οι δρόμοι θα ‘ναι στρωμένοι με μυρτιές και με δάφνες, κι άντρες, γυναίκες θα σμαριάζουν στο λιμάνι να δουν το ελληνικό βασιλόπουλο που θα ξεμπαρκάρει, και θα φιλιούνται και θα φωνάζουν: Κρήτη ανέστη!- Αληθώς ανέστη!”, ο δε Καβάφης έγραφε [Μιλάτε!]»Συχνά παρατηρώ τι λίγη σπουδαιότητα που δίδουν οι άνθρωποι στα λόγια. Ας εξηγηθώ. Ένας απλούς άνθρωπος (με απλούς δεν εννοώ βλαξ: αλλά όχι διακεκριμένος) έχει μιαν ιδέα, κατακρίνει ένα θεσμόν ή μιαν γενικήν γνώμην· ξεύρει ότι η μεγάλη πλειοψηφία σκέπτεται αντιθέτως προς αυτή· ως εκ τούτου σιωπά, θαρρώντας πως δεν οφελεί να ομιλήση, στέκοντας που με την ομιλία του δεν θ’ αλλάξη τίποτε. Είναι ένα μεγάλο λάθος… Γνωρίζω που είμαι δειλός και δεν μπορώ να πράξω. Γι’ αυτό λέγω μόνον. Αλλά δεν νομίζω που τα λόγια μου είναι περιττά. Θα πράξη άλλος. Αλλά τα πολλά μου τα λόγια – εμού του δειλού– θα τον ευκολύνουν την ενέργειαν. Καθαρίζουν το έδαφος«.


Παρατήρηση: αυτά που ακούγονται στο βίντεο για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ από πατριωτικό καθήκον-το οποίο επικαλέστηκε η κ. Βαλαβάνη-τεκμηριώνονται στο άρθρο της κ. Μαριάννας Τσήπα, «Η Βαλαβάνη δεν αμαύρωσε μόνον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αριστερά… αντέγραψε τον φασίστα Μουσολίνι»

Τους υπέροχους στίχους αυτού του δημιουργήματος θυμηθείτε τους εδώ.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ : Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου στη Βουλή των Ελλήνων..

μέσω ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ : Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου στη Βουλή των Ελλήνων..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s