Θα φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια για το φορολογικό έτος 2014

Σημ. Blog: Ετυχώς ήρθε η Ελπίδα και στα νοίκια.

xaratsiΠροχωρ’ωντας στα ίδια βηματα της  Ευρωχούντας που εγκαθιδρύθηκε από  ΓΑΠ και από τον Μονόφθαλμο, η Ροζ Επανάσταση της πρώτης φοράς αριστερά, κατάφερε να βρεί  τρόπο να  καταλυθεί  και αυτή η στοιχειώδης αλληλεγγύη για την 1η κατοικία. Με το πρόσχημα των «λαθραίων ενοικίων».

Συνεχίζει και η «αριστερή Βασιλεία» στα βήματα της  Ευρωχούντας να βλέπει τους  υπηκόους της  ως εν δυνάμει κλέφτες οι  οποίοι  αποκρύπτουν με οποιοδήποτε τρόπο το χαράτσι τους και για το λόγο αυτό οφείλουν να  καταληστεύονται από τους Φοροεισπράκτορες Κοτζαμπάσηδες της εκάστοτε διοίκησης της χρεο-αποικίας. Διαβάστε το παρακάτω κομμάτι από το Taxheaven. Ειναι πασιφανής ο πανικός του Τσίπρα-Μπέη για να βρει παράδες από τους κολίγους που καταφεύγει πλέον  και στην τιμωρία όλων των κολιγων, επειδή δεν μπορεί να τα ζητήσεο από τους  προεστούς  στους οποίοιυς χρωστά την ύπαρξή του. Και ας  κλέβουν εμπρός στα μάτια του από την κασέλλα με τα χαράτσια. Τα κλέβουν εκείνοι , θα τα πληρώσουν οι κολίγοι!

Το άρθρο:

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. που κοινοποιήθηκε σήμερα, δόθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη φορολόγηση του εισοδήματος από ακίνητη περιουσία μετά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του νέου Κ.Φ.Ε. (άρθρα 39 και 40 ν.4172/2013). Στην απόφαση αυτή, εκτός των άλλων αναφέρονται και τα ακόλουθα:

«[…] Το εισόδημα από ακίνητη περιουσία αποκτάται από κάθε πρόσωπο στο οποίο έχει νόμιμα μεταβιβασθεί με οριστικό συμβόλαιο ή έχει αποκτηθεί με δικαστική απόφαση ή λόγω χρησικτησίας το δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή νομής ή επικαρπίας ή οίκησης, κατά περίπτωση, καθώς και από τον υπεκμισθωτή σε περίπτωση υπεκμίσθωσης.

Το εισόδημα αυτό αποκτάται από φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από την είσπραξή του ή μη, εφόσον έχει αποκτηθεί το δικαίωμα είσπραξής του και με την προϋπόθεση ότι ο εκμισθωτής αποξενώνεται από τη χρήση του ακινήτου, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει άλλου είδους υπηρεσίες στο μισθωτή (π.χ. καθαριότητα, ασφάλεια, κλπ.), οπότε χαρακτηρίζεται στο σύνολό του ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά, για το εισόδημα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που καταβάλλεται αναδρομικά με βάση νόμο ή δικαστική απόφαση, χρόνος απόκτησης αυτού θεωρείται το φορολογικό έτος στο οποίο ανάγονται τα μισθώματα. […]».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι όσοι φορολογούμενοι είχαν εκμισθώσει μέσα στο φορολογικό έτος ακίνητα και δεν εισέπραξαν μέσα στο έτος αυτό όλα τα μισθώματα, θα φορολογηθούν για το σύνολο των μισθωμάτων, επειδή είχαν αποκτήσει το δικαίωμα είσπραξης αυτών μέσα στο έτος 2014. Λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Κ.Φ.Ε. δεν προβλέπεται διαδικασία εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, όλα τα ανείσπρακτα μισθώματα του φορολογικού έτους 2014 πρέπει να δηλωθούν στο έτος αυτό από τους εκμισθωτές.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που επηρεάζει πλήθος φορολογουμένων, ευελπιστούμε να δοθεί άμεσα μία λύση από το υπ. Οικονομικών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν χιλιάδες εκμισθωτές για τα ανείσπρακτα ενοίκια του φορολογικού έτους 2014.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ.

Το βρήκα στο Taxheaven.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s