Πως η Ευρωχούντα ετοιμάζει μεγάλους αριθμούς ο ικονομικών μεταναστών να γίνουν ανταγωνιστικοί σε μικρομεσαία επαγγέλματα

Η μετάφραση είναι μηχανική (google).
Με λίγα λόγια η Ευρωχούντα προετοιμάζει (πιλοτικά;) το έδαφος να δώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους μετανάστες που «πέρασαν» την δοκιμασία της Μεσογείου, για να ανοίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εστιατόρια ιντερνετ Καφέ , ψιλικατζίδικα κλπ. Αυτό σημαίνει πως οι «Ευρωπαίοι» συμπολίτες τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν , εκτός από την απόπειρα αφανισμού τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των χωρών τους και τον ανταγωνισμό του νέου επαγγελματία ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει μέρος από την «πίτα».
Και μάλιστα πως; Δια μέσου ΜΚΟ και επιτήδειων σκλαβέμπορων οι οποίοι μπορούν να παίρνουν και κονδύλια από την Ευρωχούντα για να στήνουν τις παράγκες τους και να διοχετεύουν τους οικονομικούς μετανάστες στην Ευρώπη και μάλιστα με τα απαραίτητα έγγραφα.
Από μπρος γκρεμός από πίσω Ποταμός…
Το κομμάτι το πήρα από το Investor.bg μία βουλγάρικη εφημερίδα

Εθελοντής φέρνει προμήθειες στο στρατόπεδο για τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Harmanli Φωτογραφία:. Αρχείο Reuters

Πώς ένα από τα πιο διεφθαρμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Βουλγαρίας είναι ένα παράδειγμα για όλους τους άλλους; Ο πιο αδύναμος οικονομικά μέλος της Ένωσης, με το χαμηλότερο κόστος του προϊόντος. Χώρα των οποίων οι αρχές για μήνες προσπαθώντας ειδικό τείχος χτίστηκε για να αποκρούσει το κύμα των προσφύγων.

Σε αυτή τη χώρα ζουν Στάνκα Iliev – η κόρη ενός γερμανικού και ένας Βούλγαρος οικονομολόγος, ακτιβίστρια και φεμινίστρια. Πάνω απ ‘όλα, μια πηγή μεγάλες ιδέες. Ένας από αυτούς μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη και ταχύτερη πρόσφυγες να εργαστούν;

Iliev ζει στη Σόφια, μια πόλη που είναι ελκυστικό σημείο για τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία. «Οι διαφορές μεταξύ των προσφύγων είναι συχνά σημαντικές. Σύριοι συχνά ψυχικά τραύματα, πρώτα θα πρέπει να ξεκουραστούν, «είπε ο Iliev. Αφγανοί, ωστόσο, λόγω του μεγάλου ταξιδιού τους είχε αρκετό χρόνο για να εξετάσει το σχέδιό της για την Ευρώπη. Αυτό που χρειάζεται από οποιαδήποτε εργασία. Και η ολοκλήρωση της αγοράς εργασίας, όπως φαίνεται από την εμπειρία των Ηνωμένων Εθνών είναι πιο σημαντική από την εύρεση ενός ασφαλούς σπίτι, γράφει το γερμανικό Die Zeit.

Αλλά μερικοί πρόσφυγες έχουν θέσεις εργασίας που υπάρχουν σχεδόν καθόλου πλέον στην Ευρώπη: οι αλιείς, υφαντών χαλιών, κατασκευαστές κεραμικής. Ή εκείνα τα επαγγέλματα για τα οποία ξένη χώρα στερείται θεμελίωσης ως δικηγόρος. Έτσι, βρίσκονται σε θέσεις που δεν αντιστοιχούν στα προσόντα τους – Κατασκευή και γεωργικών βοηθοί, καθαριστές, βοηθοί κουζίνας, εργάτες αποθήκης. Καθένας που παίρνει άλλη μια τέτοια εργασία παίρνει σχεδόν μια προαγωγή ή τη μετάβαση σε μια καλύτερη δουλειά.

Περισσότερες Πληροφορίες
Διάγραμμα της Ημέρας: Πρόσφυγες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Βουλγαρία δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της με το αυξανόμενο κύμα των προσφύγων, λέει ο εμπειρογνώμονας

Η απόφαση, η οποία προβλέπει Iliev ακούγεται για τους περισσότερους Ευρωπαίους με το όνειρό τους για τη μεσαία τάξη, σχεδόν τρελό. Iliev προτίθεται να κάνει πρόσφυγες αυτοαπασχολούμενους. «Πολλοί πρόσφυγες είναι καλά προσόντα. Αλλά συχνά δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους. «Έτσι, για αυτούς θα ήταν ευκολότερο να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.» Οι πρόσφυγες που ξέρουν, δεν θέλουν να εξαρτώνται, «είπε ο Iliev.» Αυτοί Επιχειρηματικότητα και μόνο τεχνογνωσία της πατρίδας τους. «Για να έχετε δική σας επιχείρηση, αυτό σημαίνει, για παράδειγμα στην αρτοποιία, κουρεία, internet cafe, ραφείο, σαλόνι ομορφιάς, εστιατόριο. Οι μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να παρέχουν μακροχρόνια απασχόληση των άλλων προσφύγων, εάν Είναι καλή διαχείριση.

Αυτές οι μικρές επιχειρήσεις δεν προέκυψε από το πουθενά. Όσοι προέρχονται από μια μακρινή χώρα, πρέπει να συμβάλει στην κατανόηση της δομής της εξωτερικής αγοράς και τα μονοπάτια της γραφειοκρατίας. Θα πρέπει να κατανοήσουν πώς να οικοδομήσουμε μια επιχείρηση στην νέα πατρίδα τους για να εργαστούν. Και, φυσικά, θα πρέπει να έχετε τα χρήματα.

Iliev έχει σπουδάσει στη Γερμανία οικονομίας στο Eberswalde. Θυμάται ότι η τοπική κυβέρνηση του Βραδεμβούργου έχει κάνει τον ανταγωνισμό πριν από μια δεκαετία, η επαρχία ψάχνει για το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο για την εκκίνηση. Πολλοί μαθητές τότε έχουν αναπτύξει τέτοια σχέδια.

Και ό, τι συμβαίνει στο Βραδεμβούργο, μπορεί με επιτυχία στη Βουλγαρία, αποφάσισε πριν από τρία χρόνια. Εν τω μεταξύ, άρχισε να εργάζεται στον Ερυθρό Σταυρό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων θερμοκοιτίδα για τους πρόσφυγες που εργάζεται με τον ακόλουθο τρόπο: οι εργαζόμενοι της συμβουλευτικές εταιρείες όπως η KPMG εκπαιδευμένο Βούλγαροι φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων. Οι μαθητές να αναπτύξουν μαζί με τους πρόσφυγες επιχειρηματικές ιδέες και να τους παρέχουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Για τους φοιτητές λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό από το πανεπιστήμιο και τους πρόσφυγες τους – η πύλη προς την αγορά εργασίας. Χρήματα για τη δημιουργία πολύ μικρών επιχειρήσεων προέρχεται από την ΕΕ παρέχει στις χώρες μέλη της.

Ένα καλό σχέδιο που σχεδόν επιτυχής. Οι πρόσφυγες επωφελούνται από το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν προσωπικό συμφέρον να τους βοηθήσει. Επειδή δεν έρχονται σε σύγκρουση με τους υπαλλήλους οι οποίοι τηρούν τους κανόνες ξηρά και με τους εταίρους με τους οποίους θα συζητήσει τις ιδέες έστω και το μισό, χωρίς να καρφωθεί με τους κανονισμούς. Επιπλέον, θα πρέπει να στραφούν σε κάποιον που μιλά βουλγαρικά και μπορεί να πάρει τη σύνταξη σχεδίων και εγγράφων. Οι μαθητές, με τη σειρά τους, μπορούν να δοκιμάσουν πώς να βρουν και να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες. Καταλαβαίνουν και τι εννοιολογικό και γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο, όταν θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Βουλγαρία.

Αλλά το πρόβλημα παραμένει χρήματα. Ακόμη και μικρο-πιστώσεων στην Βουλγαρία χρειάζεται κάποιος για να το εγγυηθεί. Και η εμπειρία δείχνει ότι οι τόκοι αποπληρωμής για τους πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα υψηλή. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τους πιστωτές. Ένας πρόσφυγας ο οποίος θα βρουν έναν εγγυητή ο οποίος θα εγγυάται σε περίπτωση ανάγκης, αντ ‘αυτού θα πληρώσει τουλάχιστον € 300 το μήνα; Ένα ταμείο κρατικών εγγυήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τους ιδρυτές των επιχειρήσεων, λέει ο Iliev. Αλλά κανείς στη Βουλγαρία.

Πολλοί από τους πρόσφυγες του σχεδίου Iliev όμως ακόμα και σήμερα έχουν τη δική τους επιχείρηση. Αλλά αδήλωτα και ως εκ τούτου, ανασφάλιστους και χωρίς προοπτικές για ταχεία ανάπτυξη. Επιπλέον, η χρηματοδότηση του έργου έληξε επίσης. Προς το παρόν, θα υπάρξει μια άλλη εμπειρία. Ως εκ τούτου Πρόσφυγες συντάξει Iliev τώρα αισθάνομαι καθώς και πολλές άλλες αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη – βάζουν σε έναν ενδιάμεσο κόσμο.

Υπάρχουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση, για παράδειγμα, στη Σουηδία. Επισήμως αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες άνθρωποι εκεί λάβετε ένα πρόγραμμα από το γραφείο ευρέσεως εργασίας. Αποτελείται από μαθήματα γλώσσας, σεμινάρια και πρακτική εξάσκηση. Επιπλέον, το κράτος ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις που απασχολούν τους πρόσφυγες των θέσεων εργασίας. Ποια διόρισε έναν αιτούντα άσυλο και να τον απαλλάξει από την εργασία για να διδάξει σουηδική λαμβάνει επιστροφή του μισθού του από το κράτος.

Μια παρόμοια ιδέα στη Γερμανία είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας. Πιλοτικό πρόγραμμα ενθαρρύνει την πρόσληψη σε εννέα πόλεις με υψηλά προσόντα προσφύγων. Μπορούν για ένα έτος, να παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα γλώσσας λαμβάνουν συνδρομή για την αναγνώριση των προσόντων τους και η εντατική παροχή συμβουλών για την εξεύρεση εργασίας.

Όλα, όμως – Σουηδικά ή τα γερμανικά γραφεία εύρεσης εργασίας και Iliev έχουν την ίδια εμπειρία – Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Τι βοηθάει περισσότεροι από τους πρόσφυγες, εάν η τοπική εργοδότης είναι μακριά από τους παραδοσιακούς κανόνες και δομές και να απευθυνθεί απευθείας στους πρόσφυγες.

Iliev ονοματοδοσία συγκεκριμένο παράδειγμα – πολλοί πρόσφυγες δεν μπορούν να παρέχουν συντάχθηκε από τους κανόνες της ΕΕ αυτοβιογραφία. Αλλά παρ ‘όλα αυτά έμαθαν πολλά στη ζωή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ζητήσουμε από διαφορετικά ερωτήματα από αυτά που προορίζονται για τους βούλγαρους ή γερμανική γλώσσα, για να καταλάβουμε τι ο εργοδότης γνωρίζει πώς. «Αν τους ρωτήσεις αν εκτελείτε το νοικοκυριό μπορεί εύκολα να διαπιστώσουν αν μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον προϋπολογισμό και τα χρήματα», είπε ο Iliev. «Ποιος χτισμένο το σπίτι σας μπορεί πιθανώς να είναι ένας καλός τεχνίτης.»

Έτσι γίνονται ορατές και τις δεξιότητες που τα τεστ δημογραφικές δυσκολίες Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιήσει αρκετά καλά. Ακόμη και χωρίς τη σφραγίδα και την υπογραφή.

Στο άρθρο εργαστεί: Boycho Popov , συντάκτης <a href="mailto:peter.neykov

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s