Η Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης της νέας κυβέρνησης: Τα ίδια (μνημονιακά) και χειρότερα.

 Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2015 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε η νέα εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη (ΠΣ) της νέας Σχολικής χρονιάς, υπογραφόμενη από τον υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη, μόνιμο επικεφαλής Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάζοντας την «νέα» εγκύκλιο, διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς, ο κ. Κουράκης και το επιτελείο του έχουν συγκεντρώσει σε αυτήν όλα τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια που είχαν οι κατά καιρούς προηγούμενες εγκύκλιοι, ενώ φαίνεται να εφευρίσκει και νέα πρόσθετα εμπόδια με σκοπό την περικοπή και κατάργηση της Π.Σ. Με απλά λόγια, βλέπουμε και πάλι το χιλιοειδωμένο σενάριο των διεφθαρμένων Ελληνικών κυβερνήσεων για περικοπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανάπηρων παιδιών, προς όφελος της εξοικονόμησης πολιτικού χρήματος.

 

Οι διατάξεις της εγκυκλίου, είναι οι διαμετρικά αντίθετες από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ρητά ο κ. Κουράκης ως εκπρόσωπος ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στην εκδήλωση κοινοβουλευτικής ενημέρωσης της ΕΟΔΑΦ:

-Ενώ στην εκδήλωση αυτή είχε δεσμευτεί για τις ευνοϊκώτερες ρυθμίσεις για την χορήγηση της ΠΣ στα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος (ΑΦ) που την έχουν ανάγκη, (είναι όλα καταγεγραμμένα στο βίντεο της εκδήλωσης), τώρα, ως υπουργός, γίνεται σαφές ότι κάνει ό,τι μπορεί για την περικοπή και κατάργηση της ΠΣ.

Και ενώ είχε δεσμευτεί όπως ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση και «σκίσιμο» των μνημονίων, έβαλε στην εγκύκλιο όλες τις διατάξεις των καθαρά μνημονιακών νόμων του 2012 και 2013, τις οποίες είχαν καταγγείλει χιλιάδες γονείς και που ο ίδιος (και ο ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόταν ότι θα «σκίσει» και θα καταργήσει.

 

Η  «νέα» εγκύκλιος εγκαθιδρύει και πάλι τις γνωστές παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έρχονται σε αντίθεση με τις διεθνείς συνθήκες και με τις πρόσφατες υποδείξεις του ΟΗΕ προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις της διαφθοράς και των μνημονίων. Τις ίδιες παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιμείται τώρα και η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταπατώντας για δικό της λογαριασμό τις συμβάσεις του ΟΗΕ και της πολιτισμένης Δημοκρατικής Ανθρωπότητας.

 

Δυστυχώς, πρόκειται για μία ακόμη απογοητευτική επιβεβαίωση πολιτικών οι οποίοι παραβιάζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, των οποίων την υπεράσπιση χρησιμοποίησαν ως υπόσχεση μέχρι να αναρριχηθούν στην εξουσία για να ωφεληθούν από την καταπάτησή τους και την κοινωνική εξόντωση αθώων ανάπηρων παιδιών.

 

Από τις διατάξεις της «νέας» εγκυκλίου και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, γίνεται προφανές, ότι η «νέα» πολιτική συνίσταται (όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων) σε αποφάσεις που οδηγούν την χώρα μας στην αποκοπή από τον ΟΗΕ, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την πολιτισμένη Δημοκρατική Ανθρωπότητα και την ένταξή της στην σκοτεινή πλευρά των τριτοκοσμικών / χουντικών καθεστώτων του πλανήτη.

 

Καλούμε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να σεβαστούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, τους συγκυβερνώντες βουλευτές των ΑΝΕΛ και όλους τους Δημοκράτες βουλευτές της αντιπολίτευσης, να διαχωρίσουν τη θέση τους και να καταγγείλουν την συγκεκριμένη εγκύκλιο, απαιτώντας στη Βουλή την απόσυρσή της, τον σεβασμό των Εκπαιδευτικών και εν γένει Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των υποδείξεων του ΟΗΕ προς την Ελληνική κυβέρνηση για τον σεβασμό τους.

Συνημμένα η επίσημη τοποθέτηση της ΕΟΔΑΦ για την νέα εγκύκλιο & τα emails Βουλευτών  & ΜΜΕ για αποστολή  της παρούσας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΟΔΑΦ για την ΕΓΚΥΚΛΙΟ Π.Σ 2015

e-mails ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ+ΜΜΕ για αποστολή μέσω emails

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s